Amazon lanserar stränga riktlinjer för försäljning av ansiktsmasker Bland Coronavirus Pris Mejsling

Med de nya fallen av coronavirus runt om i världen, Det har skett en plötslig ökning av antalet företag som tar till online-medium för att sälja sina produkter som ansiktsmasker, hand desinfektionsmedel, handskar, och sprayer bland andra produkter som utger sig för att förhindra sjukdomen. För att ta itu med problemet, Amazon har nu börjat begränsa de typer av säljare på sin tredje part Marketplace plattform som kan sälja dessa hälso-och sanitetsprodukter.

Amazon begränsar försäljningen av hälso-och sanitetsprodukter
Enligt The Verge, beslutet är ett försök av Amazon att bekämpa pris mejsling och vilseledande marknadsföring på sin e-handelsplattform på grund av den pågående oron kring Coronavirus utbrottet. Amazon hade även skickat ut ett meddelande till säljarna på onsdagen ta itu med dem om företagets beslut.

Anteckningen antydde säljarna om att de får meddelandet eftersom de för närvarande säljer, eller tidigare har sålt, produkter såsom engångs ansiktsmasker, handdesinfektionsmedel, desinficering våtservetter / sprayer, isopropylalkohol eller relaterade produkter. I meddelandet tillade att företaget har genomfört strängare krav för att sälja dessa produkter på sin e-handelsplattform, på grund av vilka deras erbjudanden måste tas bort. Det tillade vidare att Amazon inte accepterar ansökningar om att sälja sådana produkter vid den tidpunkten.

Amazon har sagt att den återstående inventeringen av sådana poster som ligger i dess uppfyllelse centra är berättigade till återbetalning av retur- eller avyttringsavgifter; Säljare kommer dock att krävas för att initiera en borttagningsorder för att få dem behandlade. Återbetalningsfönstret börjar i dag och kommer att pågå under de kommande två månaderna, fram till den 31 maj. Amazon har också informerat säljare att de kan nå ut till företagets säljaren stödlinje om de känner att de har blivit felaktigt riktade med sin nya politik.

Amazon har inte avslöjat kriterierna för företag eller säljare att erbjuda sådana produkter; men man tror att företaget stänger alla ansökningar om ytterligare listor och kommer endast att anställa befintliga säljare som inte har kört afoul av sin rättvisa prispolitik.