Bihar Board Topper Himanshu, en bonde son, ägnar 12 timmars dagligen för studier; Betyg 96%

Himanshu Raj, en 15-årig pojke från en avlägsen by i Bihar’s Rohtas har packat den första positionen i Bihar Board klass 10 tentor. Han säkrade 481 poäng av 500 och har gjort 96,20 procent överträffar över 14,94 lakh studenter för att uppnå topplaceringen. Himanshu är son till en bonde som brukade arbeta på fälten under dagen och undervisa honom på kvällen.

Himanshu tror med konsekvens någon examen kan rensas
Himanshu intervjuades av en medieportal och fick frågan om sina drömmar och ambitioner. Han berättade för portalen att han strävar efter att studera teknik vid Indiens bästa engineering college, Indian Institute of Technology. Han sade vidare att han skall ta upp vetenskap i klass 11 och 12 och börja förbereda sig för IIT: s inträdesprov från i år själv.

Himanshu avslöjade vidare för en medieportal att han har ett stort intresse för elektroniska föremål och datorer. Dessutom berättade han portalen att han tror konsekvens är nyckeln till att knäcka någon examen och han skall fortsätta att studera hårt som det sätt han gjorde för sin styrelse tentor. Han sade att medan de flesta studenter börjar förbereda sig för tentor under de senaste månaderna, brukade han ägna minst 12 timmar att studera.

Topper berättade även portalen att han anser att för att behålla begrepp, är det nödvändigt att studera dagligen som en praxis. Han avslöjade att hans far brukade undervisa honom på kvällen och även hans lärare hjälpte honom tydliga tvivel även efter skoltid. Men på grund av pandemin lockdown, hans studier har kommit till ett stopp.

Enligt uppgift har många utbildningsinstitut levererat pedagogiskt innehåll via digitala plattformar via WhatsApp eller andra lägen. Tyvärr äger Himanshu familj inte någon elektronisk anordning som han kan studera. Himanshu berättade en media portal, att nedstängningen har påverkat det ekonomiska tillståndet för deras familj också.

Himanshu berättade en portal som bara hans fadersfru hustru, hans chichi, äger en smartphone. Av den anledningen turas han, hans syster och hans kusiner om att studera från den under nedstängningen. Han berättade för portalen att sedan resultaten har meddelats, har hans familj firat.