Kerala University att öka antalet antagning och andra uppdateringar

I den största enda dag spike, Kerala rapporterade 84 COVID-19 fall på torsdagen tar infektionen stämmer till 1.088, medan en man som kommer från Telangana, som nådde Kerala från Rajasthan och testade positivt, dukade under för viruset enligt rapporter. Men de flesta fall som är ytbeläggning är från människor som kommer tillbaka till Kerala från andra regioner. Även om delar av Kerala har öppnats med människor som går vidare med viktiga livsaktiviteter, vissa delar av Kerala är fortfarande inlåsta. Resultatet av detta är utbildning och andra aktiviteter fortsätter att bli knuffade. Tidigare avslöjades att vissa Kerala University tentor kommer att skjutas upp. Läs vidare för att veta om Kerala University nyheter, uppdateringar och mycket mer,

Kerala universitet att öka antalet antagning för det kommande året
Rektorn för dimuniversiteten i Kerala träffade statens utbildningsminister KT Jaleel och fattade ett gemensamt beslut om att öka antalet antagningar till examens- och forskarutbildningskurser. Mötet hölls över ett konferenssamtal och myndigheter från olika universitet som MG, KTU, Kannur, Calicut och mer var närvarande för samma. Enligt uppgift universiteten syftar till att studenter fortsätter att utbilda och uppnå en examen efter coronavirus situationen.

Under mötet beslutades också att använda sig av radioupplägg för att sprida information till avlägsna platser. Ministeriet uppmanade alla universitet i mötet att hålla ett strikt register över studenter som deltar i online-klasser. Enligt uppgift några högskolor under Kerala University har startat tentor efter strikt social avståndstagande normer efter enkel låsning i flera delar. School of Distance Education kommer att börja tentorna idag för flera kurser efter de reviderade datumen släpptes. Efter tentorna kommer myndigheterna att utvärdera studenter hemifrån, vilket innebär att lärarna korrigerar tentamenspapper hemifrån.