Sol i lockdown period? Här är detaljer om Solar Minimum Fenomen

Rymdmyndigheter över hela världen har uttryckt sin oro som solen är enligt uppgift går i en ”lockdown” period. Enligt rapporter, denna lockdown period av solen kommer att markera en dramatisk minskning av solstrålning på ytan av solen. Detta fenomen har kallats som sol minimum.

Allmänheten har enligt uppgift uttryckt oro kring sol minimum som olika sociala medier framåt hävdade att verksamheten kan leda till katastrofala resultat som en drastisk minskning av den globala temperaturen. Sådana påståenden har nu bevisats falska eftersom solaktiviteten inte påverkar jordens klimat. Den sol minimum fenomen har enligt uppgift mindre ekologisk effekt på jorden jämfört med den globala uppvärmningen som orsakas av utsläpp av växthusgaser.

Enligt NASA Science officiella hemsida, en sol minimum är en regelbunden del av solfläcken cykeln. En video postat av NASA redan 2017 hade redan sagt att den låga punkten i solfläckar kan nå sin topp under 2019-2020, som nu bevittnas. Enligt rapporter bleknar solfläcksaktiviteten bort för att åstadkomma ett relativt lugn nästan vart 11:e år vilket resulterar i ett solminimum.

Den sol minsta aktiviteten kan också enligt uppgift leda till explosion av Sprites, som är kluster av ljus och skjuta upp till 60 mil hög. Även forskare runt om i världen nu uppmanar människor att inte panik om den ovanliga solaktivitet, kan det teoretiskt sänka temperaturen på jorden till katastrofala nivåer. Den djupaste sol minimum bevittnat under de senaste åren inträffade redan 2009-10 men det ledde inte till några extrema atmosfäriska aktiviteter på jorden.