Var var ”Cocoon” filmad? Vet mer om den populära 1985 Sci-fi komedi drama här

Cocoon är en perfekt kombination av sci-fi och komedi-drama. Filmen helmed av Ron Howard släpptes 1985, men är fortfarande ihågkommen av fans över hela världen. Handlingen i filmen kretsade kring en grupp äldre människor som får föryngras av vissa utlänningar. Cocoon rösterna innehöll några av de mest begåvade aktörerna i den tiden som Don Ameche, Wilford Brimley, Hume Cronyn, Brian Dennehy, Jack Gilford, och Steve Guttenberg. Filmen tjänade också flera utmärkelser och utmärkelser inklusive en Oscar för bästa manliga biroll, som gick till Don Ameche, och en för bästa visuella effekter.

Filmen Cocoon var också mest positiv av publiken. Cocoon tjänade också popularitet på grund av dess filmplatser och hur det sköts. Även efter nästan 36 år av dess release, fans av filmen är fortfarande nyfiken på att veta om sina filmplatser.

Var spelades Cocoon filmad?
Enligt IMDb, majoriteten av filmen har skjutits i och runt Florida. St Petersburg är en av de primära skytte platser Cocoon. Flera populära filmer har spelats in i och runt St Petersburg, Florida i USA som Once Upon A Time In America, Ocean’s Eleven, Spring Breakers, Fear of Rain bland andra. Staden är känd för sitt behagliga väder och är populär för golf, båtliv, fiske och stränder.

En annan filmplats för filmen är Clearwater stad. Filmer som Dawn of the Dead, Magic Mike, Manhunter, Lethal Weapon 3 har skjutits på Clearwater, Florida. Staden är känd för sina stränder gulfkusten och soligt väder. Den Southgate Shopping Center ligger på 2515 Florida Ave S, Lakeland i Florida används också som skytte plats för Cocoon. Bortsett från dessa platser i USA, var inspelningen av Cocoon också gjort i vissa delar av Bahamas som Nassau, New Providence Island i Bahamas.